Alfa Romeo
Citroen ID 19 Familiale
Alfa Romeo
Citroen ID 19 Familiale
previous arrow
next arrow

Citroen ID19 Familiale Luxe, maart 1962

  • Uitzonderlijk origineel bewaard gebleven
  • Volledige historie bekend en gedocumenteerd
  • Zeer zeldzaam exemplaar
  • In perfecte staat
  • Aantoonbaar 126.520 km vanaf nieuw

Deze auto is een absolute zeldzaamheid omdat het een volledig origineel en ongerestaureerd exemplaar betreft van de toch al zeldzame Citroen ID 19 F Familiale Luxe.
Heel bijzonder is de uitzonderlijk roestvrije staat, het perfecte ongeschonden chassis en bodem en de smetteloze felsnaden van de deuren, de randen van de achterschermen en de rest van de carrosserie

In maart 1962 werd de auto nieuw geleverd aan de eerste eigenaar in Belleroche (nabij Roanne) in het Loire district, Departement 42.
Dit is een droge omgeving ver van de zee waar destijds in de winter geen zout werd gestrooid op de wegen. Hierdoor is de auto bijzonder goed geconserveerd gebleven.

De eerste eigenaar heeft 26 jaar lang genoten van zijn Citroen!
In 1988 adverteerde deze eerste eigenaar zijn ID in het bekende Franse tijdschrift Auto Hebdo met slechts 78.000 km vanaf nieuw voor 13.000 Franse Francs.
Een Franse liefhebber kocht de ID en behield deze tot 1999.
De auto heeft dus vanaf 1962 tot 1999 slechts twee Franse eigenaren gehad.

In 1999 vond een Nederlandse Citroen liefhebber deze bijzondere ID Familiale in Frankrijk. Toen nog steeds volledig origineel en in de fabriekslak met slechts 88.000 km vanaf nieuw.
Hij kocht de auto en importeerde deze in Nederland.
Deze liefhebber, die ook lid was van de Nederlandse ID/DS Club, wist de zeldzame originaliteit op waarde te schatten.
Daarom besloot hij het licht verweerde, dunne originele lakwerk alleen aan de buitenzijde professioneel te laten vernieuwen. De rekening van deze werkzaamheden is aanwezig.
De lak aan de binnenzijde van de deuren, onder de motorkap en elders is nog de originele lak uit 1962 waarop de fabrieksmarkeringen nog zichtbaar zijn.
Het dak, origineel tweekleurig, bevindt zich nog in de ongeschonden fabriekslak, Gris Rose AC 136 en Gris Palombe AC 145.
De oorspronkelijke stoffen bekleding was verschoten door de warmte van de zon in Zuid-Frankrijk en is daarom opnieuw bekleed in de correcte stof in de kleur Helanca Gris.

Deze auto is één van de laatste exemplaren die werd uitgevoerd met aluminium bumpers, waarbij de achterbumper licht gebogen was.
Het is zeer bijzonder dat zelfs de achterruit nog van het originele plexiglas is en bovendien in perfecte staat verkeert. De meeste ruiten van dit materiaal zijn inmiddels vergeeld, gekrast en gescheurd.

De ‘Familiale’ is de meest gezochte van de ID- stationcars die in het algemeen’ Break’ worden genoemd. De ‘Familiale’ onderscheidt zich van de ‘Break’ door de plaatsing tussen voor- en achterbank van 3 klapstoeltjes, ook wel ‘strapontins’ genaamd.

In 2015 kocht de huidige liefhebber-eigenaar deze fraaie ‘Familiale’ en heeft de auto uiterst zorgvuldig laten onderhouden door de juiste specialisten.
Vanaf nieuw heeft de auto aantoonbaar slechts 126.520 km gereden!

In onderstaande link staat een uitgebreide beschrijving van deze auto op de Franse website “ Le Nuancier DS”

Link

Specificaties:

Merk                       Citroen

Type                        ID19 Familiale Luxe

Motor

Tellerstand             26.520 km

Bouwjaar                 maart 1962

Kleur                        Bleu Pacifique

Prijs                         Op aanvraag

APK                         17-05-2022

Print Friendly, PDF & Email
blanco-afbeelding
Print Friendly, PDF & Email